ΙστορικόΟ Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης, μη κερδοσκοπικός φορέας πολιτισμού,
δημιουργήθηκε το 1988. Από το 1990 την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος Τάκης Μανιάτης.
Είναι μέλος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος (Ε.Χ.Ε.) και ιδρυτικό μέλος της “Στέγης Ελληνικών Χορωδιών”. 
ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ Μ.Σ.Ε. : Βραβείο “Ανδρέας Παρίδης” από την Ε.Χ.Ε. Βραβείο Πολιτισμού από τη Νομαρχία Αργολίδας. Βραβείο υπουργείου υγείας για τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας & τη δημιουργία τράπεζας αίματος. 
ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ: Έχει εμφανιστεί σε διεθνή διαγωνιστικά φεστιβάλ στην Ευρώπη, αλλά και σε πολλά φεστιβάλ Ελληνικών πόλεων. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές και στην ΕΡΑ 3 στην εκπομπή '' ΟΙ Ελληνικές Χορωδίες”. Προσκλήθηκε και παρουσίασε το πρόγραμμά της, περισσότερο από μια φορά, στη Βουλγαρία, Βόρεια Ιταλία, Γερμανία, Τσεχία, Ρουμανία, Κύπρο, Καλαβρία & Ουκρανία. 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Διοργάνωση  Διεθνών Χορωδιακών Συναντήσεων σε ετήσια βάση στην Ερμιόνη, από το 1992. Διοργάνωση  Διεθνών Φεστιβάλς Τέχνης, σε ετήσια βάση, στην Ερμιόνη από το 2007 με την επωνυμία “Διεθνές Φεστιβάλ Ερμιονίδας”. Έκθεση τοπικών προϊόντων & επιχειρήσεων, από το 2007, στην Ερμιόνη. Εκδηλώσεις ποικίλου θεματικού περιεχομένου, σε τοπικό επίπεδο. Παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορία και τις μεγάλης αξίας τοιχογραφίες της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Ερμιόνης. 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ: Με τους καθηγητές Γιώργο Μάνεση (πιάνο), Καίτη Παπαλεξοπούλου (κλασικό τραγούδι), Στέφανο Βασιλειάδη (Μουσικοπαιδαγωγό). Με τους Διευθυντές Ορχήστρας Μιλτιάδη Καρύδη, Μύρωνα Μιχαηλίδη, Πέτρο Πρόκο, Δημήτρη Αγραφιώτη, Βασίλη Μακρίδη, Τάκη Παπαδόπουλο. Με τους Συνθέτες Μιχάλη Αδάμη, Βασίλη Μακρίδη, Βασίλη Τενίδη. Με τους Σολίστ Ανατόλι Κράστεβ (Τσέλλο), Τζον Μοδινό (Βαρύτονο), Τζένη Δριβάλα (Σοπράνο), Αριστέα Καρύδη (Τσέλλο), Σόνια Θεοδοσίου (Σοπράνο), Βικτόρια Μαϊφάτοβα (Μέτζο), Σταμάτη Μπερή (Τενόρο), Δημήτρη Κασιούμη (Βαρύτονο),
Διονύση Σαββόπουλο ( Συμμετοχή σε συναυλία του Συνθέτη για τα 50 χρόνια προσφοράς του στην ΕλληνικήΜουσική)
ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Το Χορωδιακό Εργαστήρι αποτελεί ένα καινούργιο τμήμα του Μουσικού Συλλόγου το  οποίο δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2005 με στόχο την φωνητική και τη γενικότερη μουσική κατάρτιση νέων χορωδών αλλά και ορισμένων μελών της μικτής χορωδίας, η οποία ολοκλήρωσε την πολύχρονη επιτυχημένη διαδρομή της το 2008. Το Χορωδιακό Εργαστήρι έχει λάβει μέρος σε χορωδιακές συναντήσεις Ελληνικών πόλεων και έχει συμμετάσχει σε διεθνή χορωδιακά φεστιβάλ στη Βουλγαρία, Ρουμανία & Κύπρο.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ: Το τμήμα Παιδικής Χορωδίας δημιουργήθηκε το 2013 και αποτελείται από δύο τμήματα.  1. από την προσχολική ηλικία έως οκτώ ετών και 2. από 9 ετών έως 14 ετών. 
ΟΡΧΗΣΤΡΑ: Η ορχήστρα αποτελείται από μουσικούς της περιοχής και το ρεπερτόριό της καλύπτει κυρίως την Ελληνική έντεχνη και Λαϊκή - Παραδοσιακή μουσική.  
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ: O Μ.Σ.Ε. διατηρεί, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Άργους, τράπεζα αίματος για την κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας και σε περίπτωση δυνατότητας όπου παραστεί ανάγκη. Αιμοδοσία πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο και ο μέσος όρος των αιμοδοτών φτάνει τους 80. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου